Pravno obvestilo

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;

  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o upo- rabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Vrste in uporaba piškotkov

Dr-Novsak.com vam želi omogočiti čim boljšo uporabniško izkušnjo, zato na naši spletni strani uporabljamo sledeče piškotke:

  • Začasni ali sejni piškotki, ki so potrebni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnos v spletne obrazce, ipd.,

Za zgoraj omenjene piškotke vnaprejšnja privolitev ni potrebna, ker gre za zakonsko izjemo. Prav tako ni potrebno neposredna privolitev za uporabo piškotkov, ki so vezani na vtičnike, ker uporabljajo svoje lastne piškotke dokler je uporabnik prijavljen v sistem.

  • Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij. Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom.

Izjema pa ne velja za analitične piškotke:

  • piškotki za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji).

Na naši spletni strani uporabljamo Google Analytics izključno za pridobivanje zgoraj omenjenih informacij, ki nam pomagajo, da uporabniško izkušnjo naredimo še boljšo. V nobenem primeru NE zbiramo osebnih podatkov, prav tako NE dovoljujemo, da bi Google razpolagal z našimi podatki.

Piškotki na strani Dr-Novsak.com

 Ime piškotka  Namen  Trajanje
 6337a6e107a491c3b72d58258a7ceed0  Sejni piškotek  do zaprtja brskalnika
 ccm_cookies_accepted  Zapomni si, če ste sprejeli
 piškotke na Dr-Novsak.com
 1 leto
 __utma  Google Analytics  2 leti
 __utmb  Google Analytics  30 min 
 __utmc  Google Analytics  do zaprtja brskalnika
 __utmz   Google Analytics  6 mesecev

 

Če želite spremeniti nastavitve piškotkov, lahko to naredite tudi v vašem brskalniku. Pomagate si lahko na tem spletnem naslovu: http://www.aboutcookies.org

Več o novem zakonu si lahko preberete v Smernicah Informacijskega Poblaščenca.

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA

Dr. Novšak storitve d.o.o.
Krmeljeva ulica 3
1210 Ljubljana Šentvid

T: 01-512-32-58
M: 051-653-831
E: info@dr-novsak.com

ČAS ZA NAROČANJE:

ponedeljek:

torek:

sreda:

četrtek:

16.00 - 19.00

09.00 - 12.00

09.00 - 12.00

16.00 - 19.00

Ostalo po dogovoru.

NAROČANJE PACIENTOV POTEKA:

- po telefonu: 01-512-32-58

- po mobitelu: 051-653-831 

- preko e-maila